Rólunk

Stühmer Frigyes, hamburgi cukrászmester egy pesti cukorkakészítő invitálására érkezett Magyarországra. Stühmer 1868-ban megvásárolta a kis cukorkaüzletet, majd vállalkozása hamarosan az ország legnagyobb csokoládégyárává nőtte ki magát, ahol gőzüzemű, minőségi csokoládégyártás folyt. Stühmer Frigyes felismerte, hogy a csokoládé és a cukorka fontos fogyasztási cikk, és nagy jövőjük van. Hatalmas szerepet játszott abban, hogy a luxuscikknek számító csokoládét szélesebb körben ismertté vált. Stühmer rendkívül szakképzettséggel rendelkezett, és kezdettől fogva elsőragú termékeket állított elő. 1906-ban Stühmer fia került a gyár élére, aki állami támogatással modernizálta a gyárat, majd megalakította a Stühmer Frigyes Részvénytársaságot. 1941-ben felhúzták Európa egyik legmodernebb csokoládégyárát a Vágóhíd utcában. Ezt követően itthon 63 Stühmer fióküzlet nyílt, valamint egy Párizsban és egy Abbáziában. A Stühmer cég termékei nemcsak belül, de kívül is csábítóak voltak, az 1920-30-as években a látványosan fejlődő magyar csomagolás élvonalában állt, világszínvonalú kereskedelmi kultúrát képviselt. Dobozborítóit és csomagolópapírjait példás iparművészek tervezték.  A sikertörténetnek az 1948-as államosítás véget vetett, a gyárat beolvasztották a Magyar Édesipari Vállalatba, később az üzem felvette a Budapesti Csokoládégyár nevet. A tradicionális márkát Csóll Péter élesztette újjá 2006-ban, amikor megvásárolta az egri Stühmer édességboltot és a védjegy tulajdoni jogát.  

 

A Stühmer Kft. számára fontos szempont volt a kezdetekben, hogy ezzel a patinás márkanévvel olyan termékeket gyártsanak, amelyek ismertek voltak az egykori Stühmer-vásárlók körében is.  

A kezdeti 3-4 termékcsaládhoz képest ma több mint 150 féle terméket állítunk elő, és cégünk a minőségi csokoládégyártás egyik meghatározó márkanevévé nőtte ki magát. A termékek egy része eredeti, régi recept alapján készülő nosztalgia termék, többségük azonban már kreatív termékfejlesztő csapatunk szülöttje.  

 

A termékszortiment szélesedése, a termelési volumen növelése új gépek, gyártósorok beszerzését tette szükségessé. A cég, dinamikus fejlődésének köszönhetően néhány éven belül kinőtte a kis üzemet. 

2014. július 2. napjával új fejezet indult a Stühmer Kft. életében. Maklár községben, ünnepélyes keretek között, Orbán Viktor miniszterelnök részvételével átadták a Stühmer Édesipari Kft. új, 4.000 négyzetméteres gyártóüzemét. 

 

2017. évben került átadásra telephelyünkön hűtött és fagyasztott késztermékek tárolására alkalmas 2100 raklapos készáruraktárunk, mely biztosítja partnereink részére a minél magasabb szintű, és a STÜHMER által kontrollált áruellátási láncot. 

Minőségellenőrző részlegünk laboratóriumát egyedülálló analizáló berendezéssel bővítettük, mely a gyártás teljes fázisában kontrollálja a minőségi irányelvek követését, ezzel segítve és alátámasztva cégünk mottóját, mely szerint: Minőség mindenek előtt.  

 

Magyarországon hét exkluzív márkaboltot üzemeltetünk Eger, Budapest és Gyöngyös belvárosában, valamint a cég székhelyén, Makláron a márkabolt mellett egy cukrászdát és fagylaltozót is nyitottunk. 

 

Cégünk 2015 óta saját készítésű kézműves fagylaltokat is gyárt, melyre nagyon büszkék vagyunk, mivel a vásárlói visszajelzések nagyon pozitívak. 2020-ban három új termékcsaládot indítottunk útjára. Ezek csomagolása már kifejezetten a nemzetközi piacokon történő megjelenésre lett tervezve. 

 

A Stühmer kiváló minőségű termékeiben a sokéves tradíció és az odafigyelés jelenti a minőség garanciáját.  

Szechenyi