Az űrcsokoládé útja - Hogyan született meg a Stühmer Korfu szaloncukor? | Stühmer

Az űrcsokoládé útja - Hogyan született meg a Stühmer Korfu szaloncukor?

Az űrcsokoládé útja - Hogyan született meg a Stühmer Korfu szaloncukor?

Mi, magyarok, büszkék lehetünk arra, hogy hazánk már az 1960-as évek óta aktívan részt vesz a világűr kutatásában. Mára pedig nemcsak tudósokkal és űrhajósokkal, hanem egy egészen különleges magyar csokoládéval is feljutottunk a Nemzetközi Űrállomásra.

Ráadásul ez az apró - ám annál finomabb - csokoládé megmutatja, hogyan lehet egyszerre őrizni a hagyományt, újítani, és közben örömet szerezni az embereknek.

 

Mikor a magyar csokoládé eljutott a csillagok közé

Amikor a Stühmer Pillanat Korfu 2025 nyarán Kapu Tibor kutatóűrhajóssal együtt útnak indult a Nemzetközi Űrállomásra, egy apró darabka Magyarország is a csillagok közé jutott.

Ez volt az első alkalom, hogy egy magyar csokoládé - a Stühmer - a NASA jóváhagyásával a világűrbe repült.

A Stühmer számára ez nemcsak technológiai, hanem érzelmi küldetés is volt: egy finom, hagyományos magyar édesség, amely képes volt megfelelni az űrutazás extrém kihívásainak.

Az eredeti Korfu - mézzel és vaníliával ízesített, habos étcsokoládé - tökéletes alapnak bizonyult.

A receptet a NASA szigorú követelményei alapján módosítottuk, hogy az űr egyedi körülményei között is, tartósan és biztonságosan fogyasztható legyen - így született meg a magyar űrcsoki.

 

Űrkutatás Világhete – és egy újabb fejezet

Október 10. a világűr békés hasznosítását szabályozó nemzetközi szerződés életbe lépésének napja.

Az Űrkutatás Világhete (október 4 - 10.) minden évben arra emlékeztet minket, hogy az űrkutatás nem csupán néhány nagyhatalom kiváltsága, hanem az egész emberiség közös ügye.

Az idei évben mi, a Stühmernél, különleges módon ünnepeltük ezt a hetet:

Kapu Tibor és Cserényi Gyula október 10-én, pénteken ellátogattak a Stühmer maklári gyárába, ahol először tarthatták kezükben az űrben járt édességet - immár szaloncukor formában.

A pillanat felejthetetlen volt: a két magyar űrhajós mosolyogva fogta kezében az új Stühmer Korfu szaloncukrot, az űrcsoki karácsonyi változatát.

Ezzel hivatalosan is megszületett az a különleges szaloncukor, amely nemcsak az ünnepi szezon, hanem a magyar innováció és kreativitás szimbóluma is lett.

 

Az űrcsoki most szaloncukor formában is elérhető

A Stühmer Korfu szaloncukor az idei szezon egyik legkülönlegesebb újdonsága.

Ugyanazzal a gondosan megalkotott receptúrával, selymes állaggal és bársonyos étcsokoládéval készült, mint az a verzió, amely a Nemzetközi Űrállomáson is járt.

És hogy teljes legyen az élmény: a Korfu mellett idén három vadonatúj íz is debütál – köztük gyümölcsös és pisztáciás kombinációk, amelyek méltón képviselik a Stühmer kreativitását és a minőség iránti elkötelezettségét.

A Stühmer Korfu szaloncukor így nem csupán egy édesség, hanem egy falatnyi magyar siker - egy különleges történet, amit most bárki átélhet, akár a karácsonyfája alá is tehet.

Ha idén karácsonykor kinyitsz egy doboz Stühmer Korfu szaloncukrot, tudhatod, hogy egy olyan csokoládét tartasz a kezedben, amelyből egy változat valóban járt a csillagok között.

Ez az élmény minden ünnepi asztalt, minden közös pillanatot különlegesebbé tesz - hiszen ez a siker mindenkié, ezáltal közelebb érezhetjük magunkat egymáshoz.

 

Kóstold meg az űrben járt csokoládét - most szaloncukorként!

 

MEGVÁSÁROLOM A STÜHMER KORFU SZALONCUKROT

 

Fedezd fel az idei Stühmer szaloncukor-kollekció mind a 38 ízét!

 

MEGNÉZEM AZ ÖSSZES ÍZT

 

Vissza Vissza a cikkekhez

További bejegyzések

Szechenyi