A szaloncukor, amely generációk óta díszíti a magyar karácsonyfákat, és amelyet mindannyian örömmel bontogatunk, egyedülálló helyet foglal el a karácsonyi hagyományaink között. És a remek hír: élvezhetjük a szaloncukrot már bűntudat nélkül is.
Sajtó
Ki ne szeretné azokat az édességeket, amik nagyon gyorsan elkészülnek, elképesztően finomak, nem kell pepecselni a tálalással, mégis íncsiklandóan néznek ki? A kérdés természetesen költői, ezért is jövünk most egy ilyen recepttel.
Nyíregyházán járva érdemes megállni egy pillanatra a város zöld szívében Sóstó irányában, ahol a Stühmer Nyíregyháza Cukrászda varázslatos édességbirodalma várja az édesszájú látogatókat Képet kérlek a cikkből ments le, amit jónak találsz
Nincs két egyforma konyakmeggy a Stühmer édesipari vállalat balatonlellei üzemében. Minden édesség kézzel készül. Az ünnepek előtt karamellás, fehér csokoládés és étcsokoládés bevonattal is készülnek konyakmeggyek.
Idén újra megrendezték civil kezdeményezésként Az Év Szaloncukra versenyt. A megmérettetésre igyekeztek az összes hazai gyártót meghívni. A gyártók szabadon dönthettek az ingyenes versenyen való részvételről, illetve, hogy nevezés esetén hányféle szaloncukrot indítanak el a versenyben.